Vloerverwarming patronen

Slakkenhuispatroon

Vloerverwarmingsbuis wordt door Rijks Vloerverwarmingen in een slakkenhuispatroon gelegd, omdat dit de meest gelijkmatige temperatuursverdeling oplevert. Hierbij worden de vloerverwarmingsbuizen zodanig gelegd dat de aanvoer- en retourleiding consequent naast elkaar liggen.

Het voordeel van dit patroon is dat de vloertemperatuur nagenoeg overal gelijk is. Daarnaast de kans op scheuren in de vloer hierdoor ook geminimaliseerd.

Wij zullen dit hieronder proberen uit te leggen:
Het aanvoerwater komt via de verdeelset in het circuit. Het geeft zijn warmte aan de vloer af en verlaat dan het circuit na het 'keerpunt' met gelijkmatig afnemende temperatuur. De aanvoer- en retourleiding liggen hierbij parallel aan elkaar, waardoor temperatuurverschillen worden gecompenseerd en een gelijkmatige vloertemperatuur ontstaat.
Temperatuur in het midden: hier is de aanvoertemperatuur gelijk aan de retourtemperatuur nl. 35°C. Waar u ook de temperatuur meet u zult merken dat de som van de aanvoer + retour gedeeld door 2 nagenoeg hetzelfde is. Wij prefereren dan ook het slakkenhuispatroon.
Rijks Vloerverwarming legt haar vloerverwarmingssystemen erg nauwkeurig aan, wat neerkomt op een maximum oppervlak van 10 m2 per groep hoofdverwarming, 15 m2 per groep uitgebreide bijverwarming en 20 m2 per groep bijverwarming. Dit alles heeft tot gevolg dat u altijd het optimale comfort geboden krijgt. Wordt er een groter oppervlak bestreken, dan verliest u namelijk warmtecapaciteit omdat het warme water een langer traject af dient te leggen en dus verhoudingsgewijs eerder afgekoeld is.

img

Een vrijblijvende offerte kunt u hier aanvragen.

Meanderpatroon / Haarspeldpatroon

Een legpatroon waarbij de vloertemperatuur afneemt naarmate de lengte vordert. Dit biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld naar de buitenwand relatief meer vermogen te brengen dan naar het midden van de ruimte.

Voordelen:

  • Dit systeem kunt u toepassen wanneer u veel glas heeft, de warme aanvoerleiding kunnen langs de glaspartijen gemonteerd worden zodat daar de meeste warmte vrij komt.

  • Gemakkelijke montage

Nadelen:

  • Minder goede warmteverdeling, temperatuur van de vloer in het begin veel warmer en neemt dan naarmate de slanglengte toeneemt steeds meer in temperatuur af.

  • Veel korte bochten, dus meer weerstand met mogelijk gevolg dat er "geruis" ontstaat.

img

Afdichten van vloeren

Rijks Vloerverwarming verzorgt nu ook het afdichten van de gefreesde sleuven tegen een zeer scherpe prijs.

Contact

Rijks Vloerverwarming

Adres
Weenderstraat 41
9541 TA Vlagtwedde

telefoon +31 (0) 599 - 638 192
E-mail: info@RijksVloerverwarming.nl